"Nora - trenutak pobune" ili kako je postavljena slavna "Kuća lutaka"

Umjetnička organizacija „Tragači“ u koprodukciji s „Knapom“ gostuje u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa s predstavom „NORA - trenutak pobune“ u srijedu, 28.3. u 19:30 sati.
Predstava je inspirirana književnim klasikom Henrika Ibsena „Nora“ ili „Kuća lutaka“ koji je još uvijek jedno od najizvođenijih dramskih djela uopće.

nora 486

Otkad je prvi put postavljena na kazališne daske krajem 19. stoljeća, „Nora“ izaziva rasprave vezane uz žensku emancipaciju koje možemo čuti i u današnje vrijeme. Međutim, kako postaviti takvu predstavu? Odgovor na to pitanje donosi predstava „NORA – trenutak pobune“, u režiji nagrađivane mlade redateljice Frane Marije Vranković.
Scenaristica i glumica Jelena Hadži-Manev adaptirala je originalni tekst te ga stavila u kontekst današnjeg vremena po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi „Nora“ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena.

Uz to što će nas podsjetiti na radnju Ibsenove „Nore“ kao jednog od najvažnijih djela u povijesti dramske književnosti, ova predstava će nam prikazati tijek kazališnih proba te postaviti važna pitanja o mjestu Nore, kazališta i nas samih u današnjem svijetu.

TEKST: Jelena Hadži-Manev

REŽIJA: Frana Marija Vranković

IGRAJU:

Zijad Gračić, Jelena Hadži-Manev, Mladen Kovačić

Cijena ulaznice: 40 kn

Prodaja ulaznica: na dan predstave na blagajni kinodvorane sat vremena prije početka programa

  • KAZALIŠNA KOMEDIJA
  • PETAK, 21.02./19:30h
  • HIT KOMEDIJA
  • PETAK, 06.03. / 20:00h
  • KINO DUGA RESA
  • PROGRAM
Facebook Image