Koncert filmske glazbe "Cinema Paradiso"

Pučko otvoreno učilište Duga Resa za sve ljubitelje filmske glazbe organizira koncert filmske glazbe s filmskom projekcijom pod nazivom „Cinema Paradiso“. Ovaj filmski glazbeni raj sastavljen je od skladbi najpriznatijih i najpopularnijih skladatelja današnjice poput Morriconea, Barrya, Williamsa… Osim njih, tu su i djela velikana Chaplina, a i drugih skladatelja čija su djela često korištena u filmovima. Većina programa u originalu je pisana za violinu uz pratnju orkestra ili klavira.

Filmsku glazbu donose u srijedu, 20. listopada 2021. u 19:30 sati Krešimir Marmilić na violini i Kristina Bjelopavlović Cesar za klavirom. 

plakat cinema 485

Cijena ulaznice: 30,00 kn

Prodajna mjesta:

Tajništvo Učilišta (pon-pet od 08-15 sati) - rezervacije na broj: 844-252;
Na dan koncerta na blagajni kinodvorane sat vremena prije početka programa;

 

Biografije

Krešimir Marmilić (Zagreb, 1961.) diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University (SAD). Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Vrlo je aktivan u revitalizaciji djela hrvatske glazbene baštine 18. i 19. stoljeća kao i u praizvedbama djela suvremenih hrvatskih autora. Često je nastupao u emisijama HRT–a. Koautor je i izvođač u dokumentarnim filmovima o hrvatskim skladateljima; Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Kao urednik i izdavač objavio je i obradio šest rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album». Inicijator je tiskanja djela I. M. Jarnovića i F.  Krežme u izdanju MIC-a iz Zagreba. Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza Zagreb” (1995.) kao i nekoliko komornih sastava (Komorni trio Crisostomo, Trio i duo Cadenza, Ansambl Croazzolla Concertante…) s kojima je nastupao na gotovo svim festivalima i pozornicama Hrvatske te na gostovanjima u Italiji, Mađarskoj, Belgiji, Kosovu, Albaniji i BiH. Sudjelovao je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima. CD sa skladbama Franje Krežme objavio je 2018. godine. Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

Kristina Bjelopavlović Cesar (Zagreb, 1983.) diplomirala je glasovir s 20 godina u klasi  Sretne Meštrović i magistrirala u klasi Marine Ambokadze na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavala se na domaćim i inozemnim seminarima (Ph. Fowke, P. Donohoe, A. Valdma, K. H. Kämmerling, E. Indjic, A. Ciccolini, N. Flores). Uspješno je nastupala kao solistica uz ansambl Zagrebačkih solista, Zagrebačku filharmoniju, Dubrovački simfonijski orkestar i Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca – Rijeka. Laureat je međunarodnog pijanističkog natjecanja u Senigalliji, pobjednica međunarodnih pijanističkih natjecanja u Pietra Liguri, Pinerolu, Cortemiliji te dobitnica šest prvih nagrada na Hrvatskim državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe (među kojima je i dobitnica apsolutne prve nagrade – kao članica klavirskog dua na natjecanju komornih sastava). Za akademsku godinu 2002./03. dobitnica je Rektorove nagrade. Od 1997. do 2003. stipendistica je Grada Zagreba. Za nosač zvuka diskografske kuće Orfej snimila je koncerte za klavir i orkestar Silvija Bombardellia i Borisa Papandopula u pratnji Komornog orkestra Simfonijskog orkestra HRT-a. Među važnijim nastupima ističe se serija koncerata po Hrvatskoj u sklopu akcije Više glazbe, manje mina za razminiranje Hrvatske, koncertna turneja po Japanu, zapaženi koncerti u sklopu Zagrebačkih ljetnih večeri, u ciklusu Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici, na Festivalima hrvatske glazbe u Berlinu i u Beču itd. Djeluje kao članica tria Orient expresto (klavirski duo i udaraljke – Matej Meštrović, Borna Šercar) koji je do sada nastupao diljem Hrvatske i u inozemstvu, a 2010. godine dodijeljena im je Nagrada europskog udruženja turističkih novinara za izniman doprinos turizmu. Nekoliko sezona djeluje kao glazbeni suradnik u Zagrebačkom kazalištu mladih. Umjetničku djelatnost upotpunjuje afinitetima prema jazz i popularnoj glazbi čime nadograđuje svoju klasičnu naobrazbu. Kroz posljednje tri godine djeluje u swing&jazz sastavu Tom and the Twisters. 2010. godine sudjeluje u njihovom albumu prvijencu Što ti drugo treba (Croatia Records). Od 2007. godine djeluje kao predavač na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik gdje vodi katedru za glazbene predmete.

ZAGREBAČKI KVARTET

 KONCERT "ZAGREBAČKI KVARTET"

 

 KINO DVORANA DUGA RESA - ČETVRTAK 16. RUJNA U 19:30 SATI

 

Zagrebački kvartet ustanovljen je 25. travnja 1919., koncertom u velikoj dvorani Hrvatskoga zemaljskoga glazbenog zavoda.

 

Prvotnu četvorku činili su violinisti Vaclav Huml i Milan Graf, violist Ladislav Miranov i violončelist Umberto Fabri. Tijekom sto godina djelovanja svoj doprinos Zagrebačkom kvartetu dalo je tridesetak glazbenika među kojima su Stjepan Šulek, Josip Klima, Zlatko Balija, Đorđe Trkulja, Marija Cobenzl, Goran Bakrač, Ante Živković, Josip Stojanović, Goran Končar, Sergej Evseev, Marin Maras i drugi.

 

Današnji sastav čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan.

 

Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4.000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao npr. Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records itd.

 

ZG Kvartet facebook 480

 

Informacije za posjetitelje:

 

* Ulaznice se mogu kupiti u tajništvu Učilišta po cijeni od 30,00 hrk ( pon-pet od 08-15 sati), te rezervirati na broj telefona 047/844 - 252 te sat vremena prije početka programa na blagajni. 

 

* Na dan koncerta na blagajni kino dvorane sat vremena prije početka možete preuzeti svoju rezerviranu ulaznicu!

 

NAPOMENA: sukladno  COVID mjerama broj mjesta u dvorani je ograničen te Vas molimo da se pridržavate propisanog razmaka

 
Rezerviraj svoju ulaznicu na vrijeme!

NINA KRALJIĆ TRIO

 

Nina se vraća korijenima...

 

Koncertom Rijeka - Back to the roots koji će se održati 11.lipnja u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa, Nina Kraljić će, nakon duljeg perioda, ponovno nastupiti uživo pred publikom i predstaviti svoje novo umjetničko rađanje zbog kojeg je odabrala i novo ime - Alkonost of Balkan.


Uz Ninu će nastupiti Miroslav Gugić na gitari i Ivan Judaš na handpanu i djembama. Koncertom u Dugoj Resi ova vrhunska vokalistica prisjetit će se samih početaka s već legendarnim izvedbama iz The Voicea te prvim singlom Zaljuljali smo svijet, a publiku će razveseliti i novijim pjesama te osebujnim obradama po kojima je poznata. Nina je pripremila i presjek etno i filmske glazbe, žanrova koji su joj oduvijek bili nadraži, a posebno mjesto u programu zauzet će pjesma Rijeka koja označava novi početak njenog stvaranja i usmjerenje prema etno i ambijentalnoj glazbi pod umjetničkim nazivom Alkonost of Balkan. 

 

 

Nina plakat 480

 


Koncert Rijeka - Back to the roots drugi je od tri koje će Nina Kraljić održati, a koji su sufinancirani putem natječaja „Jer svirati se mora“, provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije za poticanje koncertne aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa. 


Ulaznice se mogu kupiti u tajništvu Učilišta po cijeni od 40,00 hrk ( pon-pet od 08-15 sati), te rezervirati na broj telefona 047/844252 te sat vremena prije početka programa na blagajni. 


Rezerviraj svoju ulaznicu na vrijeme!


Na dan koncerta na blagajni kino dvorane sat vremena prije početka možete preuzeti svoju rezerviranu ulaznicu!

 

 

 

Facebook Image