ZAGREBAČKI KVARTET

 KONCERT "ZAGREBAČKI KVARTET"

 

 KINO DVORANA DUGA RESA - ČETVRTAK 16. RUJNA U 19:30 SATI

 

Zagrebački kvartet ustanovljen je 25. travnja 1919., koncertom u velikoj dvorani Hrvatskoga zemaljskoga glazbenog zavoda.

 

Prvotnu četvorku činili su violinisti Vaclav Huml i Milan Graf, violist Ladislav Miranov i violončelist Umberto Fabri. Tijekom sto godina djelovanja svoj doprinos Zagrebačkom kvartetu dalo je tridesetak glazbenika među kojima su Stjepan Šulek, Josip Klima, Zlatko Balija, Đorđe Trkulja, Marija Cobenzl, Goran Bakrač, Ante Živković, Josip Stojanović, Goran Končar, Sergej Evseev, Marin Maras i drugi.

 

Današnji sastav čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan.

 

Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4.000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao npr. Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records itd.

 

ZG Kvartet facebook 480

 

Informacije za posjetitelje:

 

* Ulaznice se mogu kupiti u tajništvu Učilišta po cijeni od 30,00 hrk ( pon-pet od 08-15 sati), te rezervirati na broj telefona 047/844 - 252 te sat vremena prije početka programa na blagajni. 

 

* Na dan koncerta na blagajni kino dvorane sat vremena prije početka možete preuzeti svoju rezerviranu ulaznicu!

 

NAPOMENA: sukladno  COVID mjerama broj mjesta u dvorani je ograničen te Vas molimo da se pridržavate propisanog razmaka

 
Rezerviraj svoju ulaznicu na vrijeme!

NINA KRALJIĆ TRIO

 

Nina se vraća korijenima...

 

Koncertom Rijeka - Back to the roots koji će se održati 11.lipnja u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa, Nina Kraljić će, nakon duljeg perioda, ponovno nastupiti uživo pred publikom i predstaviti svoje novo umjetničko rađanje zbog kojeg je odabrala i novo ime - Alkonost of Balkan.


Uz Ninu će nastupiti Miroslav Gugić na gitari i Ivan Judaš na handpanu i djembama. Koncertom u Dugoj Resi ova vrhunska vokalistica prisjetit će se samih početaka s već legendarnim izvedbama iz The Voicea te prvim singlom Zaljuljali smo svijet, a publiku će razveseliti i novijim pjesama te osebujnim obradama po kojima je poznata. Nina je pripremila i presjek etno i filmske glazbe, žanrova koji su joj oduvijek bili nadraži, a posebno mjesto u programu zauzet će pjesma Rijeka koja označava novi početak njenog stvaranja i usmjerenje prema etno i ambijentalnoj glazbi pod umjetničkim nazivom Alkonost of Balkan. 

 

 

Nina plakat 480

 


Koncert Rijeka - Back to the roots drugi je od tri koje će Nina Kraljić održati, a koji su sufinancirani putem natječaja „Jer svirati se mora“, provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije za poticanje koncertne aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa. 


Ulaznice se mogu kupiti u tajništvu Učilišta po cijeni od 40,00 hrk ( pon-pet od 08-15 sati), te rezervirati na broj telefona 047/844252 te sat vremena prije početka programa na blagajni. 


Rezerviraj svoju ulaznicu na vrijeme!


Na dan koncerta na blagajni kino dvorane sat vremena prije početka možete preuzeti svoju rezerviranu ulaznicu!

 

 

 

Koncert Elizabete Zalović i Marina Zokića u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa

Koncert za trubu i orgulje akademskih glazbenika Elizabete Zalović i Marina Zokića održat će se u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa u četvrtak, 24. rujna u 19:30 sati.

orgulje truba 484
Program koncerta možete pogledati ovdje
Životopis umjetnika možete pogledati ovdje


Cijena
ulaznice: 30 kn.

Prodajna mjesta:

TajništvoUčilišta (pon-petod 08-15 sati) - rezervacije na broj 844-252
Na dan predstave na blagajni dvorane sat vremena prije početka programa


 

Facebook Image