Predavanja o zdravlju u sklopu projekta "Pokreni se"

Pučko otvoreno učilište Duga Resa i Društvo za sport i rekreaciju Z-ACTIVE pozivaju sve osobe treće životne dobi na predavanje "Šećerna bolest tip II". Gost predavač bit će Bachir Hoteit, dr. med. spec. interne medicine - kardiolog.
Predavanje će se održati u utorak, 20.10. u 17 sati u Demokratskom rasadniku (predvorje kinodvorane Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa, Trg sv. Jurja 3).
Ovo je treće u nizu od pet predavanja na temu zdravlja koje Pučko otvoreno učilište Duga Resa i Društvo za sport i rekreaciju Z-ACTIVE organiziraju u sklopu projekta "Pokreni se", koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
Raspored ostalih predavanja može se pogledati ovdje
pokreni se 486

 

 

 

DelFin -Interreg Središnja Europa

Projekt DelFin – Razvoj financijskih ekosustava za promociju društvenog poduzetništva u ruralnim regijama motiviran je društvenim izazovima s kojima se europske ruralne regije trenutno suočavaju, poput depopulacije (iseljavanje, pad nataliteta) i starenja stanovništva te nezaposlenost.

Svrha projekta je predstaviti i promovirati model društvenog poduzetništva u ruralnim područjima s ciljem unaprjeđenja ekonomske situacije te uvođenja društvenih inovacija.

Projekt nastoji olakšati suradnju između regionalnih i lokalnih dionika društvenog poduzetništva u ruralnim područjima. Ruralne regije Duga Resa (CR), Saalekreis (DE), Hajdu Bihar (HU) i Piedmont (IT) zajedno rade na razvoju sustava financiranja javnih potpornih institucija za društveno poduzetništvo te na daljnjem razvoju instrumenata financijske podrške sadašnjim i budućim društvenim poduzetnicima.

Tijekom projekta, partneri će razviti alate za promociju društvenog poduzetništva u ruralnim sredinama i testirati ih unutar pilot projekata koji uključuju lokalne društvene poduzetnike. Također, predviđeno je održavanje seminara za jačanje kapaciteta s fokusom na lokalnu upravu i samoupravu te financijske institucije s ciljem upoznavanja sa stečenim spoznajama. Naposljetku, u četiri partnerske regije će biti osmišljeni i provedeni akcijski planovi kako bi se osigurala održivost i vidljivost rezultata projekta.

Partneri na projektu DelFin su:

  • Razvojna banka i Inovacijsko-tehnološki centar Sachsen-Anhalt i Merseburg (DE);
  • Vlada okruga Hajdú-Bihar i IFKA – neprofitna organizacija za razvoj industrije (HU);
  • Grad Duga Resa i Brodoto (CR);
  • Zaklada Giacomo Brodolini i Finpiemonte (IT).

Više informacija možete pročitati na web stranici​ DelFin.

Rekreativne radionice za osobe treće životne dobi

 

rekreacija 486

 

  • PREDAVANJE O ZDRAVLJU
  • UTORAK, 20.10.- 17:00h
  • ZA OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI
  • REKREATIVNE RADIONICE